Historik

Året var 1949, då syskonen Andersson (Gunnar, Majken, Elsa och Greta) startade bageriet.

Majken var den drivande kraften. Efter ett års utbildning på konditorskolan i Halmstad, arbetade hon ytterligare ett år på Thebrödsbageriet i Göteborg (där allt bröd gräddades i vedeldad ugn). Därefter arbetade hon 3 år på Ohldins konditori även detta i Göteborg. Nu önskade Majken starta något eget. Så med hjälp av syskonen startades Styckens som då bar namnet Nordviks bageri. Så fick det heta ända tills Gunnar och Lilly Andersson tog över 1965. Namnet Styckens kommer från gården där Gunnar är född och uppväxt.

1987 utfördes en större renovering, och butiken byggdes ut. I samband med det övertogs affären av Lilly och Gunnars söner Janne och Henrik. Namnet ändrades till Styckens livs. Butiken hade bl.a. en stor brödavdelning, manuell chark och presentavdelning samt mindre café-del på andra våningen.

År 1991 köper bröderna livsmedelsbutiken Sydvästen (numera Boabs lokal) och döper om den till Tubberöds livs. Butiken driver de parallellt med Styckens livs fram tills 2001.

2002 satsar de på större bageri och mindre butik. I samband med detta börjar bageriet leverera bröd till andra butiker runt om på Tjörn. Detta upphör 2014.

Receptet på Styckens brödkaka kommer ursprungligen från familjen Anderssons föräldrahem, där modern Agda stod för baket. Receptet på Stumpen hade Lilly med sig från sin mor Lina.